Annons

Annons

Överraska med goda rotfruktsbullar!

Även de mest inbitna köttätare kommer att tycka om de här  goda rotfruktsbiffarna.

Recept: Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek

Recept: Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek

Rotfruktsbullar  med grönkålsraita och parmaskinka

L
4 portioner
Tid: 40 minuter

300 g morötter
250 g rotselleri
300 g palsternacka eller persiljerot
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
3 ägg
drygt ½ dl vetemjöl
100 g havregryn, ca 2¾ dl
¼ tsk cayennepeppar
2 msk soja
½ tsk salt
3 msk olivolja till stekning

Annons

Grönkålsraita
300 g grönkål
3 dl grekisk yoghurt, 3–4 % fett L
1 msk stött spiskummin
salt och nymald svartpeppar

Gilla Matmagasinet på Facebook

Tillbehör
200 g parmaskinka eller kallrökt skinka

Gör så här
1. Rotfruktsbullar: Skala alla rotfrukter och löken. Riv alltsammans grovt, på rivjärn eller i matberedare. Pressa i vitlöken. Häll över rivet i en större bunke och tillsätt alla övriga ingredienser.
2. Hetta upp en fjärdedel av oljan. Forma bullar av rotfruktsfärsen med hjälp av en matsked. Lägg dem allt eftersom i pannan. Låt dem flyta ut något av sig själva, men pressa inte. Stek tills stekytan blivit gyllene, sänk sedan värmen. Vänd bullarna försiktigt och stek på andra sidan. Häll i ytterligare olja allt eftersom du steker. Lägg upp bullarna på ett fat och håll varmt medan du steker klart färsen.
3. Grönkålsraita: Skölj grönkålen, dra loss bladen från mittnerven och hacka dem. Rör ihop yoghurt och spiskummin och vänd i kålen. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera rotfruktsbullarna med raitan och några skivor lufttorkad skinka.

Du kommer säkert också gilla

Broccolibiffar med en frisk färskostkräm och chips av lufttorkad skinka

Spröda vegetariska morotsbiffar

Frasiga veganska kikärtspannkakor

 

Läs också

(73)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar