Annons

Annons

Överraska med fyllda spenatpannkakor tex mex-style!

Matiga pannkakor med extra fin färg och härliga kryddor.

Recept: Camilla Biesberg Markussen. Foto: Betina Hastoft

Recept: Camilla Biesberg Markussen. Foto: Betina Hastoft

Färsfyllda spenatpannkakor tex mex-style

L
4 portioner
Tid: 1 timme

70 g färsk spenat, sköljd
3 ägg
4 dl mjölk L
2½ dl vetemjöl
¼ tsk salt
smör till stekning L

Fyllning

2 morötter
olivolja till stekning
400 g nötfärs
1 påse tex mex-krydda, 28 g
1 dl vatten
125 g keso L
100 g lagrad riven ost

Tillbehör

250 g cocktailtomater
1 dl svarta oliver, urkärnade
½ kruka färsk koriander
125 g keso L

Annons

Gör så här
1. Lägg spenaten i en mixer tillsammans med ägg, mjölk, vetemjöl och salt. Mixa snabbt ihop till en jämn pannkakssmet.
2. Smält en klick smör i en stekpanna och stek pannkakor av smeten. Lägg upp på ett fat.
3. Skala morötterna och grovriv dem.
4. Hetta upp oljan i en gryta och bryn nötfärsen. Tillsätt morötter, kryddblandning och vatten. Rör om ordentligt och låt det puttra 5–10 minuter. Dra sedan grytan från värmen och låt färsröran svalna något innan du rör i keson.
5. Sätt ugnen på 225°.
6. Fördela färsröran på pannkakorna och rulla ihop dem ordentligt. Lägg rullarna tätt tillsammans i en ugnsform. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter. Osten ska ha smält och fått fin färg.
7. Skär tomaterna i kvartar, halvera oliverna och plocka korianderbladen från stjälkarna. Strö alltsammans över de nygräddade pannkakorna och servera med keso.

Fler härliga tex mex-recept:

Tacos med kyckling och avokadodressing

En riktigt god Mexican pulled pork med chiliglaze

Kyckling- och chorizotortilla

 

Läs också

(10)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar