Annons

Annons

Överraska med dofter och smaker från Mellanöstern!

Fira veckoslutet med goda smårätter! Här är vår kompletta guide till en helkväll i Mellanösterns tecken.

3
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

 

Fira veckoslutet med goda smårätter från Mellanöstern! Det mesta går att förbereda, och sedan är det bara att ställa fram smårätterna och eventuellt värma eller tillaga lammfärsspetten när det är dags för fredagsmys.

Här hittar du recepten:

Lammfärsspett med fyra örter

Annons

Kryddig bulgursallad med Dukkah

Dippa i röd hummus och mild blomkålsröra

 

Förutom recepten i bildspelet ovan är det gott att servera:

• pitabröd

Gilla Matmagasinet på Facebook

• svarta oliver

• gurka, skuren i skivor eller småbitar

• tomater, skurna i små klyftor

• salladsblad, sköljda och separerade

• gröna eller blå vindruvor

• sköljda extra chiliflakes i en skål

• granatäppeljuice, utblandad
med iskallt vatten

• extra av salt ost som
t ex feta eller halloumi

 

Ännu mer på buffén

Lägger man till fler andra ingre­dienser så räcker maten till upp till 7–8 personer. Ju mer olika saker på bordet, desto fler kan gästerna vara – förstås.

• extra olivolja

• tjock och fet yoghurt

• arabiska grönsaksinläggningar på burk

• gröna oliver

• citroner i klyftor

• vinbladsdolmar och aubergineröran, baba ganoush, på burk och annat man kan finna i butiker med orientaliska livsmedel

• flätost, som moushallal eller mechalale (finns numera i större matbutiker)

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar