Annons

Annons

Ostomelett med rostade rotfrukter och ostkräm

Härlig och mättande ugnsomelett. Servera en sallad till på de grönsaker du har hemma – bilden visar bara inspiration!

Recept: Lotta Bäckström Foto: Annika Broman

Recept: Lotta Bäckström
Foto: Annika Broman

Ostomelett med rostade rotfrukter och ostkräm

GL
4 portioner
Tid: 35 minuter + 25 minuter i ugn

10 ägg
1 dl vispgrädde L
1 dl riven ost L
salt och peppar
3 morötter
3 palsternackor
1 rödlök
1 tsk torkade örter
1 msk olivolja
1 msk honung
ostkräm
1 dl crème fraiche L
½ dl riven ost L
salt och peppar

Annons

Tillbehör
blandad sallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
2. Knäck äggen och blanda med grädden och osten. Salta och peppra. Häll i långpannan och ställ in i ugnen och grädda cirka 25 minuter.
3. Skär rotfrukterna och löken i klyftor. Blanda dem med örter, olja och honung. Salta och peppra. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen cirka 25 minuter samtidigt med omeletten om du har varmluftsugn.
4. Ostkräm: Blanda crème fraiche och ost. Smaka av med lite salt och peppar.
5. Lägg ostkrämen på omeletten och toppa med de rostade rotfrukterna och blandsalladen. Servera!

 

Fler goda vardagsrätter:

Lins- och morotssoppa

Lax- och senapspasta

Skinkrulader med russin och äpple

Apelsin- och örtkyckling med limesås

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar