Annons

Annons

Ost- och persiljebaguetter

Här behövs inget pålägg – smakerna finns inuti! Baguetterna är allra godast att servera nygräddade.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Ost- och persiljebaguetter

L

2 baguetter

25 g jäst
2½ dl vatten
1 msk honung
1 msk salt
½ dl linfrön
6 dl vetemjöl special

Fyllning
100 g lagrad ost
1 kruka persilja

Gör så här 
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen i det. Lägg i resten av ingredienserna och rör snabbt ihop till en deg med en trägaffel. Låt degen jäsa övertäckt 11–12 timmar.
2. Dela degen i 2 delar och dra försiktigt ut varje del till en rektangel. Skiva osten och lägg den i en sträng mitt på degplattorna. Klipp över persilja och vik sedan in långsidorna och forma till baguetter.
3. Lägg baguetterna med skarven uppåt på plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och låt jäsa cirka 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250°.
4. Grädda baguetterna mitt i ugnen 15–20 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna oövertäckta på galler.

Annat gott bröd att baka:

Baka saftiga rågfrallor!

Annons

Baka mustigt matbröd med hela korn

Baka knaprigt hälsoknäcke

 

Läs också

(14)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar