Annons

Annons

Örtsås med parmesan och rucola till kvällens grillmiddag

Mixad rucola tillsammans med parmesan, vitlök, olivolja och citron i en kall sås blir bara så gott.

Recept: Stefan och Tova Nordmark Foto: Annika Broman

Recept: Stefan och Tova Nordmark
Foto: Annika Broman

Örtsås med parmesan och rucola

G

6 portioner
Tid: 15 minuter

4 dl crème fraiche L
50 g rucola
50 g parmesan
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
½ tsk örtsalt

Gör så här
1. Mixa 1 dl crème fraiche och rucola med en stavmixer i en skål.
2. Riv parmesanen fint på ett rivjärn.
3. Tillsätt resten av crème fraichen, parmesan, pressad vitlök, olivolja, citron och örtsalt till skålen. Blanda med en sked. Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.

Fler goda såser

Sås med kokos och lime

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Klassisk BBQ-sås till grillmiddagen

Guacamole

Tre krämiga dippsåser

 

Läs också

(31)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar