Annons

Annons

Örtpanerad getost på örtbröd

En mycket god och lite överraskande rätt som man kan servera både som förrätt eller mellan huvudrätt och dessert.

Foto: Bettina Hastoft

Foto: Betina Hastoft

Örtpanerad getost på örtbädd

6 portioner
Tid: 20 minuter

1 liten rulle getost, 200 g

Örtpanering
3 skivor grovt knäckebröd, t ex Wasa Rågi
1 msk färsk hackad basilika
1 msk färsk hackad oregano
nymald peppar
1 ägg
olivolja till stekning
örtsallad
1 knippe körvel
1 knippe basilika
1 knippe gräslök
3 msk olivolja
2 msk balsamivinäger
salt och nymald peppar

Annons

Gör så här
1. Örtpanering: Mixa knäckebröd, basilika och oregano i matberedare till en ganska grov blandning. Krydda med peppar.

2. Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik. Häll örtpaneringen i en annan djup tallrik.

3. Skär getosten i 6 skivor. Vänd dem först i ägg och därefter i örtpaneringen.

4. Hetta under tiden upp en panna med rikligt med olja, och stek getostskivorna cirka 2 minuter på var sida tills ytan fått en gyllene färg och är krispig.

5. Sallad: Blanda ihop körvel, basilika och klippt gräslök. Ringla över olivolja och vinäger. Salta och peppra och lägg upp på ett stort fat eller på 6 assietter.

6. Lägg upp den panerade osten på salladen och servera genast.

Fler recept med härliga örter
Pesto med mandel och västerbottensost
Gurksoppa med persiljeolja och serranochips
Salsa verde-potatis med varmrökt lax
Kyckling md citrontimjan och bulgur
Nektarinsallad med bär- och vitronmelissirap
Örtfärserad fläskfilé

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar