Annons

Annons

Öppen ravioli

De färska lasagneplattorna går mycket snabbt att koka.

Recept: Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth

Recept: Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth

Öppen ravioli

4 portioner
Tid: 45 minuter

2 stora, färska lasagneplattor eller 4 torkade
100 g ricottaost
¼ kruka basilika, hackad
100 g parmesan, riven
salt
nymald svartpeppar
75 g smör
1 msk färska timjanblad, motsvarar cirka 4 kvistar
100 g frysta ärter
1 dl mâchesallad
1 dl bredbladig persilja

Annons

Gör så här
1. Koka lasagneplattorna i rikligt med vatten i en stor gryta. Ta upp dem med en hålslev när de fortfarande är al dente, och lägg dem i en skål med kallt vatten.
2. Sätt ugnen på 185°.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj eller pensla det med lite olivolja. Lägg lasagneplattorna på papperet. Om du använt två stora färska plattor, dela dem på mitten.
4. Rör ihop ricotta med basilika och hälften av parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran på den ena halvan av varje lasagneplatta, och vik över den andra halvan så att det blir en öppen ravioli.
5. Baka raviolin mitt i ugnen cirka 10 minuter.
6. Smält smöret i en liten kastrull tills det är nötbrunt  och doftar gott (men inte bränt) och tillsätt timjanbladen. Värm ärterna i kokande vatten i en annan kastrull. Häll av vattnet.
7. Lägg upp raviolin på fyra varma och gärna lite djupa tallrikar, fördela ärterna ovanpå och häll över timjansmöret. Strö över mâchesalladen och persiljan och avsluta med riven parmesanost.

Andra läckra pastarecept

Gyllene laxpasta med saffran och apelsin

Matskolan: Så lagar du gnocchi från grunden

Krämig kyckling i dijonsås med tagliatelle

 

 

Läs också

(8)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar