Annons

Annons

Räkna ner med en läcker nyårstårta!

Fira in det nya året med fräck och festlig tårta! Fantastisk att se på och och underbar att äta.

Av: DanSukker

Recept och foto: Dansukker

Nyårstårta

12 bitar
tid: 1 timme 30 minuter + tid att svalna

200 g hasselnötter
3 ägg
2 dl brunt farinströsocker
1 tsk bakpulver

Till formen
smör
vetemjöl

Fyllning
2 bananer
1 tsk citronsaft, färskpressad
2 dl vispgrädde
2 msk gelésocker Multi
1 tsk vaniljsocker
100 g riven, mjuk nougat

Annons

Garnering
10 g vit choklad
1 Noblesseplatta
11 bitar Toffifee
1 1⁄2 dl vispgrädde
1 msk florsocker med chokladsmak
1 msk florsocker

Gör så här
1. Bottnar: Sätt ungen på 175°. Mal nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulvret i nötterna och vänd ner i smeten. Häll upp i smord och mjölad form med löstagbar kant, 1 1⁄2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan stå i formen några minuter innan den stjälps upp. Låt svalna på galler.
2. Fyllning: Dela kakan i två bottnar. Mosa bananerna och blanda i citronsaften. Bred moset på den ena bottnen. Vispa grädden fast med gelé- och vaniljsockret. Rör i den rivna nougaten. Bred en tredjedel av gräddblandningen på bananfyllningen. Lägg på den andra kakbottnen. Bred resterande fyllning runt hela kakan.
3. Garnering: Lägg chokladen i en spritspåse. Lägg i en skål med hett vatten så att chokladen smälter. Spritsa ut siffror från 1 till 12 på Toffifeebitarna och Noblesseplattan.
4. Vispa grädden fast med florsockret. Spritsa grädden på tårtan. Garnera med de numrerade Toffifeebitarna och Noblesseplattan.

Fler festliga nyårsdesserter:

Maffig chokladtårta

Chokladfondant

Kaffe- och chokladparfait med italiensk maräng

 

Läs också

(10)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar