Annons

Annons

Nudelsoppa som du vill

Man kan koka en god asiatisk buljong på många vis. Den här sjuds med ingredienser som kan köpas i vanliga matbutiker.

Recept: Jens Linder. Foto: Stefan Wettainen

Recept: Jens Linder. Foto: Stefan Wettainen

Nudelsoppa som man vill

G
4 portioner
Tid: 25 minuter

1 liter vatten
1 liter hönsbuljong, här hittar du ett bra recept på kycklingbuljong L
5×5 cm kombu eller andra torkade alger (sjögräs)
5 msk miso (vit)
1 finhackad salladslök
1 msk finhackad vitlök
1 msk finhackad ingefära
1 tsk chiliflakes
1 msk japansk soja
½ tsk nymald svartpeppar

Annons

Såser
japansk soja
koreansk gochujangsås L

Gör så här
1. Koka upp vatten, buljong, kombu, miso, salladslök, vitlök, ingefära, chili­flakes, soja och svartpeppar. Låt sjuda cirka 20 minuter.
2. Gör under tiden i ordning tillbehören – grönsaker, kyckling, kött och såser, se recept på sidorna 23–24.
3. Sila soppan genom en finmaskig sil.
4. Låt soppan sjuda på bordet ovanpå en spritlåga eller på en portabel värmeplatta, en fonduegryta eller liknande. Eller så kan man koka upp den på spisen och sätta fram den rykande het.
5. Servering: Låt var och en hälla upp soppan i små skålar och lägga i tillbehör, samt smaksätta med sås och soja.

Du skulle säkert också gilla:

De godaste tillbehören och toppingarna till nudelsoppa

Hälsosam nudelsoppa

Höns- och nudelsoppa med inspiration från Asien

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar