Annons

Annons

Nötfärsbiff med ädelost och plommon

De sötsura plommonen blir lite som en snabb chutney, tillsammans med rosmarinen blir det ytterligare smaksensation.

Foto: Annika Broman

Foto: Annika Broman

Nötfärsbiff med ädelost och plommon

 

G L
4 portioner
Tid: 20 minuter

600 g små potatisar
1 msk olivolja
flingsalt
600 g nötfärs
1 tsk oregano
1 nypa chiliflakes
1½ tsk salt
nymald svartpeppar
1 msk smör till stekning L
100 g gräddädelost L
8 plommon
1 kvist rosmarin
1 tsk råsocker
1 skvätt hallonbalsamico eller annan mild vinäger

Annons

Garnering och tillbehör
körvel
sallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.

2. Tvätta potatisarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rulla dem i olivolja och stek 10–12 minuter mitt i ugnen. Salta dem.

3. Blanda färsen med oregano, chili, salt och peppar. Forma fyra biffar och stek dem i smör. Lägg på osten efter första vändningen. En riktigt bra nötfärs blir godast om den får vara lite rosa i mitten. Lyft upp biffarna på en tallrik och håll varma under folie eller i ugnen som är varm.

4. Stek plommonen hastigt i skyn med en kvist rosmarin. Smaka av med socker och vinäger.

5. Servera biffarna med potatis och plommon. Garnera med körvel. Bjud gärna på en grön sallad till.

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar