Annons

Nektarinklyftor med skinka och färskost

Så enkelt och så gott! Här kan du välja din egen favoritsmak på färsk­ost. Vi använde Cantadou med basilika och gräslök. Det passar även med pepparrot eller vitlök.

Recept: Stefan och Tove Nordmark Foto: Annika Broman

Recept: Stefan och Tove Nordmark
Foto: Annika Broman

Nektarinklyftor med skinka och färskost

G L

ca 24 stycken
Tid: 15 minuter

4 mogna nektariner
1 ask smaksatt färskost L
150 g serrano- eller kallrökt skinka

Gör så här
1. Dela nektarinen i klyftor. Fördela en klick färskost på varje klyfta (lägg färskosten där kärnan har legat).
2. Dela stora skinkskivor och rulla skinka runt nektarinen.
3. Förvara nektarinklyftorna kallt fram till serveringen.

Du kanske också gillar

Rödlökspannacotta på kavring

Annons

Rökt kött med ärtpuré och rågchips

Manchego med honungsmousse

 

Läs också

(50)


Fler recept här



GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar