Annons

Annons

När marken är grön är spättan skön!

Currystek spättan och servera i pitabröd med goda tillbehör.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Curry-stekt rödspätta i pitabröd med opersiljedressing

L
4 portioner
Tid: 30 minuter

500 g rödspättefiléer
3 msk grahamsmjöl
1 tsk curry
1 tsk salt
olja till stekning

Persiljedressing
2 dl lätt-crème fraiche L
2 tsk dijonsenap med honung L
1 schalottenlök
½ knippe slätbladig persilja
2 msk hackad ättiks- eller saltgurka
saft av ½ citron
salt och nymald svartpeppar

Annons

Tillbehör
2 små hjärtsalladshuvuden
1–2 gurkor
1 rödlök
6–8 grova pitabröd L

Gör så här
1. Persiljedressing: Rör ihop crème fraiche och senap. Hacka schalottenlöken och persiljan fint och vänd ner det och ättiksgurkan i crème fraichen.
Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
2. Skär rödspättan i stora tärningar. Blanda grahamsmjöl, curry och salt i en djup tallrik och vänd fiskbitarna i blandningen.
3. Hetta upp en panna med olja och stek fisktärningarna 1–2 minuter runt om tills de är gyllene och spröda.
4. Tillbehör: Skölj salladen och strimla den. Skär  gurka och rödlök i tunna skivor.
5. Värm pitabröden och servera fisk, grönsaker och dressing i skålar så att var och en kan fylla sitt pitabröd.

Flera goda fiskrecept:

Lättlagad panerad fisk med krispiga, ugnsbakade grönsaker och kaprissås

Spännande asiatisk fiskrätt med mangold och örter

Fina fisken med svamptäcke

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar