Annons

Annons

Så gör du pastellfärgade mintmaränger

Baka färgglada små mintmaränger redan i dag – de håller sig länge och är fina att dekorera påsktårtan och andra godsaker med.

Foto: Susanna Blåvarg

Recept: Elisabeth Johansson Foto: Susanna Blåvarg

Mintmaränger

L
ca 30 maränger
Tid: 1 timme 20 minuter

2 äggvitor
1½ dl strösocker
½ tsk ättiksprit
några droppar pepparmyntsolja
hushållsfärg, gärna i olika färger

Gör så här
1. Sätt ugnen på 100°.
2. Vispa ihop äggvitor, socker och ättiksprit till en fast smet i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är cirka 55–60°.
3. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa smeten tills den är kall. Dela upp i olika skålar om du vill ha flera färger.Droppa i färgen, men var försiktig så att det inte blir för mycket.
4. Spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Låt marängerna svalna. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur.

Fler fina bakverk till påsk:

Baka gulliga påskharar

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Snabbakad påsktårta med vit chokladmousse

Påskens finaste maränger med exotiska smaker

Kladdkaka med ganache och hallonmousse

Läs också

(2)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar