Annons

Annons

Minipizzor med serranoskinka

Baka dem helt klara i god tid och värm dem i 200° några minuter strax före serveringen.

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Minipizza med serranoskinka

24 stycken

25 g jäst
2½ dl fingervarmt vatten, 37°
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
ca 6 dl vetemjöl, ca 360 g

Topping
8 skivor serranoskinka
2 mozzarellabollar à 125 g L
1–2 dl färdig tomatsås
färsk basilika
1 msk olivolja
nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Smula jästen i en skål och häll på det ljumma vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker och olivolja. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa 1 timme.
2. Sätt ugnen på 210°. Ta upp degen och dela den i 24 bitar. Rulla dem till bollar och kavla ut dem till rundlar, cirka ½ cm tjocka. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
3. Skär skinka och ost i mindre bitar. Bred tomatsås över pizzorna och lägg skinka och ost ovanpå. Vänd basilikabladen i olja och fördela dem på pizzorna.
4. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter tills de börjar få färg. Vrid lite svartpeppar över.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Fler goda minipizzor

Enkla minipizzor med pesto till välkomstdrinken

Snabba minipizzor på smördeg

10 pizzor för alla smaker

 

Läs också

(12)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar