Annons

Annons

Minilaxpastejer – perfekt till helgfrukosten

Finns det något härligare än att starta helgen med en lång frukost som mättar bra? Här bjuder vi på ett recept som tar tillvara på gårdagens överblivna potatis.

Recept: Sandra Palmqvist Foto: Anette Nilsson

Recept: Sandra Palmqvist
Foto: Anette Nilsson

Minilaxpastejer med bakade ägg och rökt lax

G L

4 portioner
Tid: 1 timme

8 skivor vitt bröd G L
smör till formen L
färsk spenat, ca 20 g
4–6 kokta och tärnade potatisar
100 g kallrökt lax
8 ägg
flingsalt

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Kantskär och kavla ut brödskivorna så de blir stora och platta.
3. Tryck ner brödskivorna i hålen på en smord muffinsplåt. Detta är lite knepigt och brödet kan gå sönder, men när brödet är nere i hålet kan man trycka ihop det igen så att eventuella hål sluts.
4. Fördela spenat, potatis och lax i brödformarna.
5. Knäck först äggen i en skål och fiska upp gulan med hjälp av en matsked och lägg i formarna. Häll sedan försiktigt äggvitan över. Då är det lättare att dosera så att äggvitan inte rinner över.
6. Baka pastejerna tills ägget satt sig, 30–40 minuter. Strö över lite flingsalt vid servering.

Fler goda recept till långfrukosten:

Pannkakor med stekta äpplen och hasselnötter

Crêpes suzette

Dinkelgröt med aprikos- och vaniljkompott

Mauds croissanter

 

Läs också

(15)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar