Annons

Annons

Midsommardrink med rabarber och fläder

En drink som verkligen smakar sommar!

Recept: Anncatrin Rosenqvist Foto: Ragnar Omarsson

Recept: Anncatrin Rosenqvist
Foto: Ragnar Omarsson

Rabarber- och fläderdrink

G L

4 portioner
Tid: 15 minuter

2 dl koncentrerad rabarbersaft
1 dl koncentrerad flädersaft
1 flaska torrt vitt vin, 75 cl
is
1 ½ liter fruktsoda
4 späda rabarberstjälkar
färska jordgubbar

Annons

Gör så här
1. Blanda rabarber- och flädersaft med vinet i en karaff.
2. Placera ut glasen på en serveringsbricka. Lägg 2–3 isbitar i varje glas, fyll upp glasen till ungefär två tredjedelar med saft- och vinblandningen.
3. Fyll upp med fruktsoda i glasen. Garnera med en rabarberstjälk och någon jordgubbe i varje glas.

Annat gott till midsommarbordet

Bärbomb med mascarponekräm

Färskpotatispaj

Äpple- och pepparrotssill till midsommar

Inlagd sill med citron och lök

 

Läs också

(15)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar