Annons

Annons

Mauds snabba senapssill

Med en blandning av sötstark senap och klassisk dijonsenap får senapssillen extra god smak.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Senapssill

G L

6–8 portioner på buffé
tid: 15 minuter + tid att dra

1 förp inläggningssill, 420 g
1/2 dl grovkornig söt och stark senap G
2 tsk dijonsenap
1 msk ljus sirap
1 dl turkisk yoghurt eller gräddfil L
1 krm salt
lite nymald vitpeppar
1/2 dl hackad dill

Annons

Gör så här
1. Blanda senap och sirap, tillsätt yoghurt eller gräddfil. Låt sillen rinna av, skär den i bitar och blanda i.
2. Smaka av med salt, peppar och eventuellt hackad dill. Sillbitarna bör ligga i såsen minst några timmar eller till nästa dag för att dra åt sig smak.

Fler snabba sillar

Snabb citronsill

Mauds snabba currysill

Mauds snabba dillsill

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar