Annons

Annons

Mauds små kardemummaskorpor

Skorpor är en fikaklassiker! Baka ett helt lass – de håller sig fint i en tätförslutande burk.

Recept: Maud Onnermark. Foto: Ulrika Pousette

Sockerskorpor med kardemumma

L

cirka 100 skorpor
Tid: 45 minuter

200 g smör L
1 dl strösocker
7 dl vetemjöl, 420 g
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
2 dl mjölk L

Gör så här
1.  Sätt ugnen på 225°.
2. Rör smör och socker poröst.
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma och rör ner det i smörblandningen.Tillsätt mjölken och blanda till en deg.
4. Rulla kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Sänk temperaturen till 200°. Klyv dem sedan med en brödkniv och rosta halvorna 5–10 minuter tills de fått fin färg. Låt dem eftertorka på galler.

Fler goda skorpor:

Knapriga mandelskorpor från Toscana

Annons

Baka spröda citronkakor med kanel

Mauds knapriga pepparkaksskorpor med hasselnötter

 

 

Läs också

(7)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar