Annons

Annons

Mauds räkbakelse

Festlig liten bakelse som kräver betydligt mindre arbetsinsats än det ser ut.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Mauds räkbakelse

GL
6 portioner
Tid: 20 minuter

6 tunna skivor danskt rågbröd GL
1 kg räkor med skal, eller ca 400 g skalade
1 dl majonnäs L
2 tsk dijonsenap
½ dl finskuren gräslök
½ dl finhackad dill
6 tunna skivor rökt lax, ca 200 g

Annons

Garnering
ca 200 g löjrom
några dillvippor
1 citron i klyftor

Kanske gillar du också: Recept på Mauds heta räkor med vitlök och chili

Gör så här
1. Skala räkorna.
2. Blanda majonnäs, senap, gräslök och dill. Vänd ner räkorna.
3. Stansa ut rundlar, 5–6 cm i diameter, av brödet med en utstickare. Ställ utstickaren på brödrundeln och fyll på med räkröra. Gör likadant med alla brödrundlar.
4. Halvera laxskivorna på längden men inte rakt igenom, de ska fortfarande hålla ihop men bli längre så att de räcker runt hela bakelsen. Klä kanten på bakelsen med en laxskiva. Hit kan förberedas.
5. Lägg upp bakelserna på assietter. Forma små ägg av rommen med teskedar, och lägg dem på bakelserna. Garnera med dill och servera med citron.

Servera varmrätten och desserten till Mauds festmeny:

Viltfilé med potatisknyten och madeirasås

Krokantparfait med apelsin och hjortron

 

Läs också

(15)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar