Annons

Annons

Mauds luftiga marängtårta med mockakräm

I stället för att göra en jättetårta är det smart att göra tre lägre separata tårtor om du till exempel ska ha ett stort kalas. Tårtan kan frysas och bara halvtinas till serveringen, då är bottnarna fortfarande frasiga och mockakrämen nästan som glass.

Recept: Maud Onnermark. Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark. Foto: Ulrika Pousette

Marängtårta med mockakräm

G
Bottnar
6 äggvitor
3 dl strösocker
2 msk kakao
2 tsk majsstärkelse
1½ dl finhackade hasselnötter

Mockakräm
2 msk frystorkat espressopulver
6 dl vispgrädde L
1 dl florsocker
tunna mörka chokladplattor, t ex mörk Noblesse L

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Vispa äggvitorna till skum.
3. Blanda socker, kakao och majsstärkelse, tillsätt lite i taget i äggviteskummet och vispa till en tjock maräng.
4. Rita upp tre rundlar, ca 24 cm i diameter, på 2–3 bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna. Strö över hackade hasselnötter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1¼ timme, tills marängen lossnar lätt från papperet. Låt kallna.
6. Mockakräm: Stöt kaffepulvret fint i en mortel. Vispa grädden, tillsätt kaffepulver och socker mot slutet.
7. Servering: Fördela mockakrämen på bottnarna, lägg ihop dem till en tårta eller servera som tre tårtor. Bryt chokladplattorna i bitar och garnera tårtan med dem.

Fler goda bakverk med maräng

Fryst lingontårta med maränger

Gilla Matmagasinet på Facebook

Kaffe- och chokladparfait med italiensk maräng

Naked cake med lemon curd

 

Läs också

(196)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar