Annons

Annons

Mauds klassiska bruschetta med tomater

Solmogna tomater, basilika och god olivolja på gott bröd blir en fin start på grillmiddagen.

Recept: Maud Onnermark
Foto: Carin Pålsson

Klassisk bruschetta med tomat

G
6 stycken
Tid: 10 minuter

1 vitlöksklyfta
6 skivor surdegslevain G L
600 g cocktailtomater, gärna i olika färger
2 salladslökar
½ kruka basilika
½ dl olivolja
nymald svartpeppar
flingsalt

Annons

Gör så här
1. Halvera vitlöksklyftan. Gnid in bröden på båda sidor med den. Gnid även in en skål, där du kan blanda salladen, med den halverade vitlöksklyftan.
2. Halvera tomaterna och lägg dem i skålen. Skiva salladslöken och blanda med tomaterna. Grov­hacka basilikabladen och blanda ner dem också. Häll på olivoljan och vrid rejält med svartpeppar över bruschettan.
3. Grilla bröden på båda sidor över het glödbädd eller i en grillpanna. Fördela tomaterna på bröden och strö över flingsalt.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Fler av våra goda rätter med tomater:

Minipajer med skinka och tomater

Våra 10 bästa recept på tomater

Festliga capresetomater

Läs också

(72)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar