Annons

Annons

Mauds heta räkor med vitlök och chili

Räkor, chili, vitlök och smör – en genialisk förrätt i all sin enkelhet!

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Mauds heta räkor

G L

4 portioner
Tid: 20 minuter 

¾ kg stora ishavsräkor
1 röd chili
75 g smör
1–2 vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja

Tillbehör
surdegsbaguette G L

Du kanske också gillar: Pimpa pastan med mango chutney-räkor

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skala räkorna. Skiva chilin tunt och fördela den i ugnssäkra portionsformar. Vill du inte ha det så starkt tar du bort kärnor och mellanväggar.
3. Blanda smöret med pressad vitlök och fördela det i formarna.
4. Ställ in formarna mitt i ugnen några minuter tills smöret smälter och börjar bubbla. Ta ut formarna. Fördela och blanda ner räkorna och persiljan i formarna. Ställ in ytterligare någon minut tills allt blir varmt. Servera genast med bröd.

Laga hela Mauds festmeny

Lammfilé med basilika och getosttäcke

Lingonmousse med mandelbiskvier

 

Läs också

(313)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar