Annons

Annons

Mauds gula och så goda gazpacho

Gazpacho är en perfekt start på middagen och den här har fått en liten touch av ingefära. Men det ska inte vara för mycket ingefära utan den ska bara anas.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Gul gazpacho

G L

6 portioner till förrätt
Tid: 15 minuter

600 g gula tomater
2 gula paprikor
1 stjälk selleri
1 röd chili
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk olivolja
1–2 msk vinäger
1 tsk salt
50 g ljust surdegsbröd utan kanter G L
1–2 dl vatten
1 mycket liten bit färsk ingefära, skalad

Annons

Tillbehör
finskuren gräslök
surdegsbaguette G L

Gör så här
1. Ta bort stjälkfästen, på stora tomater. Ansa paprikorna och selleristjälken. Skär allt i bitar. Ta bort mellanväggar och kärnor från chilin och finhacka den.
2. Finfördela tomater, paprikor, selleri och vitlök med olivolja, 1 msk vinäger, salt, bröd och 1 dl vatten i matberedare. Tillsätt mer vatten om soppan är för tjock. Smaka av med lite finriven ingefära och chili. Tillsätt mer salt och vinäger om det behövs. Ställ i kyl fram till servering. Det går bra att göra den dagen före.
3. Häll upp soppan och garnera med lite finskuren gräslök. Servera med surdegsbaguette.

Fler recept av Maud Onnermark

Mauds biskvitårta med apelsintryffel

Gilla Matmagasinet på Facebook

Mauds meny till helgens middag

Mauds yoghurtglass med citron

Lingonmousse med mandelbiskvier

 

Läs också

(13)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


 


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar