Annons

Annons

Mauds festliga rombrûlée med björnbär

En underbart len och god brûlée som smakar mycket gott av rom.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Rombrûlée med björnbär

G L
6 portioner
10 minuter + 50 minuter i ugnen

6 äggulor
1 dl strösocker
5–6 msk mörk rom
4 dl vispgrädde L
3 msk strösocker

Tillbehör
björnbär eller andra bär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Vispa samman alla ingredienserna. Låt stå en stund tills sockret löst sig.
3. Häll smeten i ugnssäkra portionsformar.
4. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter eller tills de stannat. En vid form går fortare att grädda.
5. Låt dem kallna. Strö över socker och karamellisera sockret med en brännare. Servera med björnbär eller andra bär, till exempel hallon.

Mauds festmeny:

 Plätt-torn med smörstekta kantareller

Annons

Koka musslorna i thailändska smaker

Fler ljuvliga desserter:

Krispiga flarn med chokladtryffel

Kolacheesecake med muscovado

Cheesecake-tiramisú

Mauds sagolika chokladfondant

Dubbel kaffe och chokladparfait med italiensk maräng/

Läs också

(1)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar