Annons

Annons

Matskolan: Så gör du tonfisktartar hemma

Tartaren passar att servera som förrätt eller som en lättare rätt. Som förrätt kan du göra tartarerna lite mindre – då räcker också satsen till fler.

Recept: All over press
Foto: Betina Hastoft

Tonfisktartar med örter och grön sallad

G L

4 portioner
Tid: 25 minuter

400 g färsk tonfisk (sushitonfisk)
1 kruka färsk koriander
1 kruka mynta
1 kruka gräslök
1 avokado
2 msk sesamfrön
saften av 2 limer
2 msk sesamolja
1 msk fisksås

Annons

Grönsallad
1 romansallad
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och nymald svartpeppar

Gör så här

Recept: All over press
Foto: Betina Hastoft

1. Be om sushitonfisk i fiskdisken och tala om att du ska servera den rå.  I annat fall kan du själv frysa den i  två dygn.

Recept: All over press Foto: Betina Hastoft

2. Skär tonfiskköttet i små tärningar med en vass kniv.

 

Recept: All over press Foto: Betina Hastoft

3. Hacka koriander, mynta och gräslök. Halvera och kärna ur avokadon och skär köttet i små tärningar. Blanda ihop tonfisk, örter, sesamfrön och avokado. Smaka av med lite limesaft, sesamolja och fisksås.

 

Recept: All over press Foto: Betina Hastoft

4. Fördela tartaren i utstickare och forma till puckar direkt på assietter, eller fördela tartaren i portionsformar. Låt stå i kylskåp.

 

Recept: All over press Foto: Betina Hastoft

5. Grönsallad: Skölj, ansa och torka salladen väl. Bryt den i bitar och blanda med olivolja och vinäger. Smaka av med lite salt och peppar. Servera grönssalladen till tartaren.

 

Fler matskolor:

Matskolan: Lär dig laga rödspätta i tomatsås

Matskolan: Saltimbocca – en italiensk klassiker

Matskolan: Vaniljparfait med svartvinbärspuré och chokladsås

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar