Annons

Annons

Matig gratäng med potatis och rotselleri

En god variant till potatisgratängen med nya smaker av selleri och västerbottensost.

Recept: Marie Melchior. Foto: Jakob Helbig

Recept: Marie Melchior. Foto: Jakob Helbig

Gratäng med potatis och rotselleri

G
6 portioner
tid: 45 minuter

1 msk smör L
250 g potatis, skalad
250 g rotselleri, skalad
2 ägg
1 dl vispgrädde L
salt och nymald svartpeppar
3 msk hackad persilja
100 g riven västerbottensost

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugns­form eller 6 portionsformar.
2. Skiva potatisen och skär sellerin i små tärningar och lägg i formarna. Rör ihop ägg och grädde och krydda med salt och peppar. Hacka persiljan fint och tillsätt i äggblandningen.
3. Häll äggblandningen över potatis och selleri i formarna och toppa med riven ost tills det täcker. Sätt gratängen i ugnen 25–30 minuter tills toppen är spröd och gratängen fast.

 

Gott kött att servera till:

Lyxig lammstek med jordärtskockspuré och salsa verde

Lammstek med lättfixade tillbehör

Vårkänslor med lamm och sparris!

Läs också

(13)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar