Annons

Annons

Marockansk kyckling med kanel och saffran

Få in en nordafrikansk fläkt i köket!

Foto: Jakob Helbig

Marockansk kyckling

8–10 portioner
Tid: 45 minuter + 2 timmar till marinering

1½ kg kycklingben

Saffransmarinad
1 lök
1 dl olivolja
1 citron, skal och saft
1 msk färskriven ingefära
2 tsk mald kanel
1 paket saffran
½ dl honung
2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1.Saffransmarinad: Finhacka löken.Blanda den med olivoljan och alla övriga ingredienser.
2.Lägg kycklingbenen i en tjock plastpåse. Häll marinaden över kycklingen och låt marinera minst 2 timmar, gärna längre. Sätt mot slutet av tiden ugnen på 200°.
3.Lägg de marinerade kycklingbenen i en långpanna och stek mitt i ugnen 35–40 minuter tills de fått fin färg och är genomstekta. Servera dem ljumma eller kalla.

 

Recept som passar bra för att laga till många

Lammkotletter med getost

Spenatsallad med rött ris

Köttbullar

Krossad potatissallad med sting

Bön- och nötsallad med apelsindressing

Grissida med örter och vitt vin

Bärtårta med mascarponekräm

Läs också

(19)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar