Annons

Annons

Marinera köttet i glögg och kryddor

Välj vitvinsglögg till ljust kött och rödvinsglögg till mörkt kött.

 

Av: Fia Arosenius Foto: Carin Pålsson

Av: Fia Arosenius Foto: Carin Pålsson

Glöggmarinad

G L
Marinad till ca 500 g kött
Tid: 5 minuter

2 dl röd- eller vitvinsglögg
1 ekologisk apelsin i skivor
½ msk hela kryddnejlikor
2 kanelstänger
½ dl olivolja
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
3 vitlöksklyftor

Annons

Gör så här
1. Blanda samman alla ingredienser till marinaden.
2. Skär köttet i strimlor eller bitar. Låt köttet marinera minst 6–12 timmar.

Mer gott till julen:

Nya och ännu godare lussebullar

Gilla Matmagasinet på Facebook

Choklad- och valnötscupcakes med pepparmintsfluff

Risgrynsgröt som inte bränner fast

Julens 5 bästa julskinkor

Julens godaste kola, knäck och karamell

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar