Annons

Annons

Lyxiga nässelblinier med löjrom

Laga läckra plättar med lyxigt topping till festen! Bovetemjöl ger en rejäl och matig smak och konsistens.

Ralph Månsspn

Nässelblinier med löjrom

L

4 portioner
Tid: 90 minuter

15 dl nässlor (75 g)
1 msk + ½ dl gräddfil L
10 g jäst
2½ dl fingervarm mjölk, 37° L
1½ dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
1 äggula
1 krm salt
1 äggvita
smör till stekning L
Topping
1½- 2 dl crème fraiche L
60 g löjrom
½ rödlök
1 litet knippe dill

Annons

Gör så här

1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Skölj nässlorna och låt dem koka 1–2 minuter. Ta upp, krama ur överflödig vätska och mixa med 1 msk gräddfil.

Gilla Matmagasinet på Facebook

2. Lös jästen i mjölken. Tillsätt bovetemjöl, vetemjöl, ½ dl gräddfil, äggula (spara äggvitan), salt och nässelröra. Vispa smeten slät och låt jäsa övertäckt cirka 1 timme.

3. Vispa äggvitan riktigt fast och vänd försiktigt ner den i den jästa smeten. Hetta upp en plättlagg eller stekpanna med smör. Stek små, tjocka plättar på medelstark värme, cirka 2 minuter på varje sida, tills de fått fin färg.

4. Toppa med crème fraiche, löjrom, rödlöksringar och dill.

L = kan göras laktosfri

Här hittar du fler recept med nässlor:
Nässelsoppa med gorgonzola
Nässelbullar med sesamfrön

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


 


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar