Annons

Annons

Lyxiga lakritsmaränger

Om du vill ha en randig maräng, blanda ut lakritspulvret med lite vätska och vänd försiktigt ner ”lakritssirapen” i marängsmeten.

Foto: David Back

Lakritsmaräng

L

20 små maränger
Tid: 10 minuter + ca 50 minuter i ugn

2 äggvitor
1 krm ättiksprit
1 dl socker
1 tsk lakritspulver

Tillbehör
ev vaniljglass L

Gör så här
1. Sätt ugnen på 100° varmluft eller 125° vanlig ugn.
2. Vispa äggvitorna till fast skum och tillsätt ättiksprit.
3. Tillsätt socker och lakritspulver i om­gångar och fortsätt vispa tills ägg­vitorna blivit fasta. Smaka av med mer lakritspulver efter behag.
4. Spritsa ut lagom stora maränger på en plåt med bakpapper.
5. Grädda marängerna ca 50 minuter. Marängerna ska vara lite sega i mitten. Testa gärna en maräng så att du har fått önskad konsistens innan du tar ut de andra. Vill du ha dem frasigare låter du dem eftertorka längre i ugnen. Servera marängerna som de är eller smulade över vaniljglass.

Du kanske också gillar:

Lakritspannacotta

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Läckra lakritsmacarons

Chokladtårta med maränger och smak av mint

Marängsviss i pastell

Hemgjord kokosglass

Läs också

(1)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar