Annons

Annons

Lyxiga frukostbullar

Kalljasta-frukostbullar

Foto: Barbro Nässén

Nybakat frukostbröd är oslagbart, tycker Barbro Nässén i Göteborg. Hennes lyxiga bullar jäser i kylskåpet över natten för att gräddas på morgonen.

Lyxiga frukostbullar

16 stycken

50 g jäst
2 dl mjölk
1 ägg
6 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 tsk salt
75 g smör
ägg till pensling
ljust vallmofrö

Annons

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke och häll över den kalla mjölken. Rör ut jästen
2. Tillsätt ägg, socker, salt och mjöl. Blanda väl. Skiva ner smöret och arbeta till en smidig deg.
3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 40×60 cm. Pensla degplattan med uppvispat ägg och vik ihop så att det blir 6 lager. Skär i 16 bitar.
4. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och jäs i kylskåpet till nästa morgon.
5. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
6. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna under bakduk. Ät ljumma!

 

Läs också

(1)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar