Annons

Annons

Lyxiga blinier med laxrom

Blinier med frisk och färggrann topping blir en riktigt lyxig förrätt både för ögat och gommen! Om du vill kan du steka blinierna i förväg och värma på dem lite precis före servering.

Recept: All over press

Recept och foto: All over press

Blinier med laxrom och basilikacrème

L
6 portioner
Tid 30 minuter + 1 timme jäsning

2 små ägg
3 dl mjölk L
¼ paket jäst, ca 12 g
1 dl vetemjöl
2 dl bovetemjöl
½ tsk salt
50 g smör L
4 stjälkar slätbladig persilja

Annons

Basilikakräm
2 dl crème fraiche L
½ kruka färsk basilika

Till servering
100 g laxrom eller annan rom
1 rödlök, finhackad
½ dl klippt kryddkrasse
2 stjälkar dill
nymald svartpeppar

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Separera gulor och vitor, se till att det inte kommer med någon gula i vitan.
2. Ljumma mjölken till 37° och rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, vetemjöl, bovetemjöl, äggulor och salt. Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i rumstemperatur 1 timme.
3. Smält smöret och låt det svalna. Finhacka persiljebladen och tillsätt dem och det avsvalnade smöret i den jästa smeten. Vispa äggvitorna till skum och vänd ner dem i smeten.
4. Stek ganska tjocka blinier i en blinipanna eller plättlagg med lite smör.
5. Basilikacrème: Vispa crème fraichen tjock med elvisp. Finhacka basilikan och vänd ner den i crème fraichen. Hit kan förberedas.
6. Lägg upp blinierna med rom, basilikacrème och hackad rödlök. Garnera med kryddkrasse och små dillvippor. Vrid till sist över nymald peppar.

Fortsätt middagen med:

Lammstek med karljohanspotatis

Vit chokladmousse med syltad citrustopping

 

Läs också

(7)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar