Annons

Annons

Len pannacotta med chai och kokos

'Panna cotta' betyder kokt grädde, men här har vi ersatt vispgrädden med mjölk och grädde som endast innehåller 15 % fett.

Recept: Camilla Biersberg Markussen Foto: Betina Hastoft

Recept: Camilla Biersberg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Pannacotta med chai och kokos

G
4 portioner
Tid: 30 minuter

2½ dl matlagningsgrädde, 15 % L
2½ dl mjölk L
5 msk kokossocker, 50 g
1 kanelstång
½ tsk kardemummakärnor
3 kryddnejlikor
1 vaniljstång
3 gelatinblad

Annons

Garnering
¼ ananas
1 limefrukt
4 msk kokoschips, rostade

Gör så här
1. Blanda grädde, mjölk, kokossocker, kanel, kardemumma och nejlikor i en gryta. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet. Tillsätt både innehåll och urgröpt stång i grytan. Låt stå 30 minuter.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten 10 minuter. Värm försiktigt upp gräddblandningen och låt sjuda 5 minuter tills sockret är upplöst. Håll koll så det inte bränner fast.
3. Krama vattnet ur gelatinbladen och tillsätt dem Vispa tills gelatinbladen är upplösta. Låt grytan svalna cirka 5 minuter. Häll därefter blandningen genom en sil och fördela i fyra glas. Förvara kallt minst 4 timmar.
4. Strax före servering: Skala ananasen och skär den i små tärningar. Dekorera pannacottan med ananas, rivet limeskal och kokoschips.

Prova också:

Kryddig vaniljpannacotta med hallon

Kardemummapannacotta med granatäpple

Yoghurtpannacotta med vanilj och citron

Fresta med hemgjord kokosglass

Läs också

(55)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar