Annons

Annons

Fyll croissanterna med lax!

Så gott och så enkelt!

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Laxfylld croissant

4 portioner
Tid: 10 minuter

4 croissanter L
1 ekologisk citron
100 g philadelphiaost, naturell L
1 msk hackad dill + några dillvippor
salt och svartpeppar
100 g kallrökt lax
en näve rucola

Annons

Gör så här
1. Skär croissanterna i halvor, men inte rakt igenom.
2. Skrubba citronen och finriv det yttersta gula skalet. Rör ihop philadelphiaost, citronskal och dill. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Bred ut blandningen på ena halvan av croissanterna och toppa med lax och vrid över peppar. Lägg på rucola och dillvippor och stäng igen croissanterna.

Inga croissanter? Baka eget gott bröd:

Kalljästa dinkelbullar med fin skorpa

Galet gott brytbröd

Kalljästa hasselnötsbullar 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar