Annons

Annons

Lättlagad marmelad med blodgrapefrukt

En färggrann marmelad som blir knaprig av grovhackad pistaschmandel.

Blodgrapemarmelad med morot och aprikos

ca 6 dl 
Tid: 1 timme + 1–2 timmar att svälla

1 blodgrape
1 morot, ca 100 g
10 torkade aprikoser, ca 100 g
½ vaniljstång
2 dl vatten
3 dl syltsocker
¾ dl pistaschmandel

Annons

Gör så här
1. Tvätta blodgrapen väl. Skala av den gula yttersta delen av skalet och skär
i trådsmala strimlor.
2. Skär bort allt det vita på blodgrapen. Dela den i åtta klyftor och skär klyftorna i tunna skivor.

Pilla bort kärnorna.
3. Skala och riv moroten. Skär aprikoserna i små bitar. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
4. Lägg alltsammans i en kastrull och häll över vattnet. Täck med ett lock och låt stå och svälla 1–2 timmar. Koka därefter under lock på medelvärme cirka 40 minuter.
5. Tillsätt syltsockret. Rör om och låt marmeladen koka utan lock ytterligare 3 minuter. Ta kastrullen från värmen.
6. Hacka pistaschmandeln grovt och vänd ner i den nykokta marmeladen.
7. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och förslut väl. Förvara mörkt och kallt.

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar