Annons

Annons

Lättlagad kycklingsallad

Lättlagad lunchsallad som passar bra i matlådan. Receptet är beräknat för 2 personer men det går bra att dubbla till fyra personer om man är fler!

Recept: Marie Tegnér. Foto: Katja Kristoferson

Kycklingsallad

G L
2 portioner
Tid: 10 minuter

5 romansalladsblad, strimlade
1 näve rucola
100 g körsbärstomater, halverade
50 g sugar snaps, strimlade
10 cm gurka, tärnad
4 skivade champinjoner
1 msk balsamvinäger
2 tsk olivolja
1 tsk vatten
salt och nymald svartpeppar
2 färdiggrillade kycklingfiléer, 150 g
4 msk flagad parmesanost

Annons

Gör så här 
1. Lägg upp salladsbladen på två tallrikar eller direkt i lunchlådor. Lägg på resten av grönsakerna.
2. Vispa ihop vinäger, olja, vatten, salt och peppar till en dressing och slå den över.
3. Skär kycklingen i bitar, lägg dem ovanpå grönsakerna och toppa med flagad parmesanost.

Här finns fler recept på läckra sallader:

Räksallad med wontonskålar

Kycklingsallad som i Vietnam med knaprigt jordnötsströssel

Läcker laxsallad med svart quinoa och mango

 

Läs också

(8)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar