Annons

Annons

Lättfixade snittar med stenbitsrom

Egentligen är namnet stenbitsrom felaktigt. Honan av arten kallas kvabbso, så rommen borde egentligen kallas för kvabbsorom! 

Recept: Mai Knauer. Foto: Columbus Leth

Recept: Mai Knauer. Foto: Columbus Leth

Snittar med stenbitsrom 

G L

6 portioner
Tid: 15 minuter

4–6 tunna skivor rågbröd G L
100 g naturell färskost av philadelphiatyp L
1 dl crème fraiche L
ca 150 g stenbitsrom
1 liten rödlök
1 knippe dill
salt och nymald vitpeppar
1 knippe rädisor

Annons

Gör så här
1. Skär rågbrödsskivorna på diagonalen och rosta bitarna i torr stekpanna eller i ugnen tills de blivit lite knapriga.
2. Rör ihop färskost, crème fraiche och 100 g av rommen. Finhacka rödlök och dill och tillsätt det i krämen (lägg lite dill åt sidan för garnering). Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
3. Bred ostkrämen lite slarvigt på brödbitarna. Skär rädisorna i skivor och garnera snittarna med dem, resten av rommen och den undanlagda dillen. Lägg upp på ett vackert fat eller en bricka och servera.

Gott att dricka till minglet:

Festlig gingertini

Isig bål med rabarber och ginger ale

6 drinkar att göra med rosévin

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar