Annons

Annons

Lättbakad paj med italienska delikatesser

Här har vi använt marinerade grönsaker. Spara några oliver, tomater och korvskivor till garnering.

Av: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Recept: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Delipaj

L

6 portioner
Tid: 1 timme

1 stort förgräddat pajskal à 25×35 cm, ca 1½ sats pajdeg L

Fyllning
2 dl soltorkade tomater, marinerade
4–6 kronärtskockor, marinerade
1 dl champinjoner, marinerade
2 dl kärnfria oliver, marinerade
10–15 cm smal kallrökt korv, t ex chorizo eller salami G L
½ dl finstrimlad basilika
2 dl riven parmesan

Annons

Äggstanning
3 ägg
3 dl riven ost L
3 dl grädde L
½ tsk salt

Gilla Matmagasinet på Facebook

Garnering
flingsalt
basilikablad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär tomater, kronärtskockor och champinjoner i bitar. Dela oliverna. Hacka korven. Blanda fyllningen ­direkt  i pajskalet. Strö över basilika och parmesan. Blanda försiktigt.
3. Vispa ihop äggstanningen och häll det i pajskalet över fyllningen.
4. Täck pajen med oljad aluminiumfolie (då kladdar inte fyllningen fast) och grädda i nedre delen av ugnen   30 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare 10 minuter tills äggsmeten har stelnat och pajen fått fin färg.

Prova också våra andra goda pajer:

Ostpaj med skinka och päronsallad

Minipajer med skinka och tomater

Ädelostpaj med granatäppelkärnor

Bästa tacopajen med korv och mangosalsa

Ost- och spenat­­quiche med morots­­­­tzatziki

 

Läs också

(73)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar