Annons

Annons

Lär dig stycka kyckling enkelt!

Att köpa hel kyckling och stycka den själv blir både billigare och godare än att köpa färdigstyckade delar. Här visar vi hur du gör steg för steg.

Att stycka kyckling själv är inte alls svårt. Följ bara instruktionerna nedan.

Så här styckar du kyckling steg för steg

Foto: All over press

Foto: All over pressSkär låren av

1. Skär låren av kycklingen: Dra låret från kroppen ut till sidan, låt kniven följa kroppen och lossa låret försiktigt vid leden vid änden av låret.

Annons

 

 

Foto: All over press

Foto: All over press

2. Skär genom bröstet eller klipp upp det med en fågelsax. Skär loss bröstfiléerna.

 

Foto: All over press

Foto: All over press

3. Skär eller klipp upp kycklingen i ryggen. Skär på båda sidor om ryggbenet.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Foto: All over press

Foto: All over press

4. Skär båda bröstfiléerna på mitten. Den delen utan vinge ska vara lite större.

 

Foto: All over press

Foto: All over press

5. Dela på låren genom leden – böj på låret så känner du var leden sitter. Då behövs bara ett litet tryck med kniven för att det ska delas.

 

Foto: All over press

Foto: All over press

6. Lägg kycklingdelarna i ett smort ugnsfat och strö över salt och peppar. Stek dem i 200° 50–60 minuter. När vätskan från kycklingen är helt klar, och inte röd, är kycklingen genomstekt.

Lär dig mer i våra matskolor:

Matskolan: Saltimbocca – en italiensk klassiker

Matskolan: Lär dig laga svampravioli

Matskolan: Lär dig laga risotto

 

Läs också

(9)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar