Annons

Annons

Lägg efterrätten på grillen!

I senaste numret av Matmagasinet kan ni läsa om succébloggerskan Diadonna. Hennes grillade persikor med ljuvlig fläderkräm till ger dig en ljuv sommarkänsla. Prova. Det är underbart gott!

Foto & recept: Diana Dontsova 

Grillade persikor med flädermascarpone

G

4 portioner
Tid: 20 minuter

4 mogna persikor
2 msk strösocker eller råsocker
2 msk honung
250 gram mascarpone
ca 1 dl flädersaft, koncentrerad
2 msk florsocker
skal från 1 lime
en näve pistagenötter

Annons

Gör så här
1.Skölj frukten och dela i halvor. Plocka bort kärnorna. Lägg frukten i en ugnsfast form. Strö råsocker och ringla lite honung. Lägg dem på grillen tills persikorna är mjuka och har fina grillränder. Har du inte tillfälle att baka persikorna på grillen går det lika bra att köra dem i ugnen på 200° tills de är mjuka och har fått en fin färg.
2.Vispa ihop mascarpone, flädersaft och florsocker.  Servera mascarponekrämen till de varma persikorna. Hacka pistagenötterna och strö över de bakade persikorna. Toppa med rivet limeskal. Njut!

Annat gott att lägga på grillen

 Sommarkänsla med kycklingspett med heta korvar

Gilla Matmagasinet på Facebook

Saftiga fläskkotletter på grillen med fräsch coleslaw

Grillad sockerkaka med amarulagrädde och bär

 

 

 

 

Läs också

(42)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar