Annons

Annons

Laga en värmande currysoppa med kyckling

En bra soppa när det är läge att laga upp rester på diverse ur grönsakslådan.

Recept: Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek

Recept: Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek

Currysoppa med kyckling och dillyoghurt

G

4 portioner
Tid: 35 minuter

500 g vitkål
200 g gul lök
350 g palsternacka eller persiljerot
300 g morötter
250 g rotselleri
300 g potatis
2 msk olivolja till stekning
1 msk curry
1 kanelstång
1 stjärnanis
2 vitlöksklyftor, finhackade
1½ liter höns- eller kycklingbuljong G
400 g kycklingbröstfilé
salt
1–2 msk färskpressad citron

Annons

Dillyoghurt
1 knippe dill
2 dl grekisk yoghurt L
salt och nymald svartpeppar

Tillbehör
4 skivor ljust fullkornsbröd G

Gör så här
1. Skär vitkålen i små bitar. Skala löken och hacka den. Skala rotfrukter och potatis och skär dem i ganska små tärningar. .
2. Stek alla grönsakerna i 1 msk olivolja i en stor gryta, tills de blir mjuka. Tillsätt curry, kanelstång, stjärnanis och vitlök, och låt det fräsa med en stund. Häll på buljongen, låt koka upp och koka 15 minuter.
3. Skär kycklingfilén i lika stora tärningar som grönsakerna, och stek dem i 1 msk olivolja i en stekpanna tills de fått fin färg på alla sidor. Vänd ner kycklingen i soppan. Låt koka upp och smaka av med lite salt och citronsaft.
4. Dillyoghurt: Grovhacka dillen och vänd ner den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera soppan i skålar med en klick dillyoghurt i och gott bröd vid sidan om.

Mer gott med curry

Clubsandwich med currymajonnäs

Toppa fisken med mustig curry

Currygryta med lax och blomkål

Kycklingcurry med svamp och rödkålssallad

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar