Annons

Annons

Ladda inför Våffeldagen!

En maffig godisvåffla som är god såväl efter en soppa som till kaffet.

Recept: Camilla Biesberg Markussen Foto: Betina Hastoft

Recept: Camilla Biesberg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Våfflor med hallon och lakritssocker

L
4 portioner
Tid: 40 minuter + 30 minuter att vila

4 ägg
4 dl mjölk L
2½ dl vetemjöl
1 msk strösocker
¼ tsk salt
smör till gräddning, smält L

Tillbehör
½ dl strösocker
2 msk lakritspulver
1–2 dl crème fraiche L
2 msk frystorkade hallon

Annons

Gör så här
1. Vispa upp äggen i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken, mjöl, socker och salt och vispa till en jämn smet.
2. Vispa i resten av mjölken till en jämn smet. Låt den svälla 30 minuter.
3. Värm ett våffeljärn ordentligt. Pensla med smält smör. Grädda våfflor av smeten och pensla järnet med smör mellan varje.
4. Rör ihop socker och lakritspulver. Servera de varma våfflorna toppade med en klick crème fraiche och med lakritssocker och frystorkade hallon strösslade ovanpå.

Fler varianter på goda våfflor:

Frasvåfflor med blåbärskräm på mascarpone

Enkla våfflor med grädde och bär

Belgiska våfflor med oliver

 

Läs också

(24)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar