Annons

Annons

Läcker vit- och mörk chokladtryffel med smak av glögg

Receptet fungerar utmärkt med både vit och mörk choklad. Till vit tryffel passar det bäst med vitvinsglögg och till mörk tryffel bäst med rödvinsglögg.

Av: Fia Arosenius Foto: Carin Pålsson

Av: Fia Arosenius Foto: Carin Pålsson

Glöggtryffel

G L
20 tryfflar
Tid: 15 minuter

15 g smör L
½ dl vispgrädde L
4–5 msk vinglögg
200 g vit choklad eller mörk choklad 70 % L

Garnering
70 g riven vit eller mörk choklad L

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och glögg. Tillsätt chokladen hackad i bitar och dra bort från värmen. Rör till en jämn smet. Häll upp tryffelsmeten i en skål och ställ in i kylen för att stelna.
2. Forma teskedsstora klickar till kulor. Riv chokladen och rulla kulorna i den, förvara kallt fram till serveringen.

Ännu mer julgotte:

Apelsinkola

Annons

Rocky Road

Snurrad ingefärskola med perfekt konsistens

Brända mandlar med smak av lakrits och salt

Våga baka marshmallows

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar