Annons

Annons

Läcker silltårta på hemgjort knäckebröd

Måltidsgemenskaper är också att ta för sig av mat ur gemensamma fat och dippa. Här en midsommarvariant till fördrinken eller som ett eftermiddagssnack när man börjar bli sugen efter dansen.

Recept: Filip Fastén Foto: Fabian Björnstjärna

Recept: Filip Fastén Foto: Fabian Björnstjärna

Silltårta

Knäckebröd
4 påsar torrjäst
500g vatten
600g dinkelmjöl
200g svedjeråg (grovt mjöl) 20g
salt

5 filéer matjessill
1 dl gräddfil
2 rödlökar
1 dl skuren gräslök
svartpeppar

Blomster
gräslöksblommor
torkade ringblommor (finns på hälsobutiker)
fläderblommor
riven västerbottensost

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250-300°c.
2. Blanda ihop vatten och torrjäst. Tillsätt mjölsorterna och arbeta degen i 10 minuter. Låt degen jäsa i 1h. arbeta ut degen med en kavel till en 3 mm tunt knäckebröd, nagga med en gaffel och baka i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt svalna på ett galler.
3. Till servering: Ringla gräddfil över brödet, fördela ut sillen och rödlök och gräslök.
4. Strö över de ätliga blommorna, svartpeppar och avsluta med att riva över västerbottensost. Servera familjärt på bordet och bryt bitar av brödet.

Fler recept från Filip Fastén

Västerbottenspaj med stekt lök

Gratinerad färskpotatis

 

Läs också

(3)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar