Annons

Annons

Läcker mangosalsa till stekt lax

Härliga friska smaker från lime och mango piggar upp.

Recept: Camilla Biesberg Markussen. Foto: Betina Hastoft

Stekt lax med nudlar och mangosalsa

L
4 portioner
Tid: 30 minuter

250 g nudlar, gärna fullkorn
4 portionsbitar laxfilé, 600 g
olja till stekning
salt
nymald vitpeppar
mangosalsa
1 mogen mango
1 gurka
1 rödlök
1 röd chili
2 msk olivolja
saft från 2 limer
salt och nymald svartpeppar
½ kruka färsk koriander

Annons

Gör så här
1. Mangosallad: Skala mangon och skär fruktköttet i tärningar. Dela gurkan på längden, ta bort kärnorna och skär den sedan i små tärningar. Finhacka rödlök och chili. Blanda alltsammans med olja, limesaft, salt, peppar och korianderblad.
2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Håll varma.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxbitarna på medelvärme 1–3 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Krydda med salt och peppar. Servera genast med nudlarna och mangosalsan.

Tips! För ett glutenfritt alternativ, servera ris eller risnudlar till rätten i stället.

Fler goda laxrecept

Laga Mauds goda laxlasagne

Bästa förrätten – rökt lax med fänkålssallad

Så gravar du laxen enklast

 

 

Läs också

(14)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar