Annons

Annons

Kycklingpilaff med ugnsbakade rotfrukter

En mättande kycklingrätt med kryddigt fullkornsris och mycket rotfrukter är god och snabblagad vardagsmat.

Recept och foto: All Over Press

Recept och foto: All Over Press

Kycklingpilaff

GL
2 portioner
30 minuter

50 g rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
275 g kycklingbröstfilé
1 msk garam masala
75 g fullkornsris
2½–3 dl hönsbuljong GL
salt
nymald svartpeppar

Annons

Bakade rotfrukter
400 g palsternacka eller persiljerot
1 tsk olivolja

Till servering
100 g morot
30 g salladslök
1 näve färsk mynta
1 dl tjock yoghurt,  10% L

Gör så här
1. Bakade rotfrukter: Sätt ugnen på 200°. Skär palsternackan eller persiljeroten i små tärningar. Blanda med med olivoljan. Stek dem mitt i ugnen på plåt med bakplåtspapper cirka 20 minuter tills de är mjuka.
2. Finhacka rödlök och vitlök. Låt de fräsa mjuka i olja.
3. Skär kycklingköttet i strimlor och stek det med löken ett par minuter. Tillsätt garam masala och ris. Häll buljong över och låt det sjuda under lock tills riset är färdigkokt. Tillsätt vatten om det behövs eller låt koka utan lock om det är för mycket vätska. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär morötterna i tunna stavar. Skiva salladslöken tunt.
5. Blanda ner de bakade rotfruktstärningarna i riset. Garnera med morötter, salladslök och mynta. Servera med yoghurten till.

Fler goda vardagsrätter

Sydfransk fisksoppa med aioli

Frittata med chorizo och krutonger

Polentapudding med frästa grönsaker och chiavinägrett

Långkokad köttfärssås

Kryddiga ugnskotletter med kokos

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar