Annons

Annons

Kycklingcurry med svamp och rödkålssallad

En krämig kycklingcurry serveras med rödkålssallad fullproppad med C-vitamin.

Foto: Betina Hastoft

Foto: Betina Hastoft

Kycklingcurry med svamp och rödkålssallad

LG
4 portioner
Tid: 30 minuter

600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 gul lök
300 g champinjoner
olja till stekning
1 msk curry
1 dl vatten
2 dl crème fraiche L
2 tsk kinesisk soja

Annons

Rödkålssallad
½ litet huvud rödkål, gärna spetskål
2 tsk grovkornig senap  GL
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
½ tsk salt
nymald svartpeppar

Tillbehör
kokt ris

Gör så här
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Skär lårfiléerna i stora bitar. Salta.
3. Skala löken och hacka den. Ansa champinjonerna och skiva dem.
4. Bryn kycklingen i 1 msk olja i en gryta. Lägg över den på en tallrik. Stek sedan lök och champinjoner i lite olja tills vätskan i svampen försvunnit. Strö över curryn och låt den fräsa med 1 minut.
5. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och häll på vatten och crème fraiche. Koka upp och låt sjuda 10 minuter.
6. Tillsätt soja och smaka av om det behövs salt och eventuellt mer curry.
7. Rödkålssallad: Strimla kålen fint. Blanda senap, citronsaft och olja. Tillsätt salt och peppar.
8. Servera kycklingcurryn med kokt ris och kålsalladen.

 

Fler goda recept med kyckling:

Wallenbergare på kyckling

Kinesisk kyckling med cashewnötter

Pitabröd med tandoorikyckling

 

Läs också

(9)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar