Annons

Annons

Kryddigt knäckebröd

Testa ett gott kryddigt knäckebröd – supergott till ostbrickan!

Recept: Lill Spenninge Foto: Carin Pålsson

Kryddigt knäckebröd

L

10 g jäst
2½ dl filmjölk L
2 msk ljus sirap
1 tsk stött fänkål
1 tsk stött kummin
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
1½ dl rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
vetemjöl till kavling

Gör så här 

Annons

1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt filmjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt sirap och kryddor.
2. Blanda ner mjölsorterna och bearbeta degen kraftigt tills den blir smidig. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölat bakbord (vetemjöl) och forma till en rulle. Dela rullen i 16–18 bitar. Kavla ut varje bit till en rund tunn kaka, ta ut ett hål i mitten. Avsluta med kruskavel (eller nagga väl med en gaffel) och lägg över på plåt (inget bakplåtspapper behövs).
4. Grädda mitt i ugnen 4–6 minuter. Passa noga! Eftertorka eventuellt alla brödkakor i ugnen vid 100° ca 30 minuter tills de känns riktigt torra.

Laga hela helgmenyn!

Focaccia

Gilla Matmagasinet på Facebook

Morotstzatziki

Pocherad rödtungsfilé i vitvinssås med lime och gräslök

Ångad kål

Stomp på jordärtskocka med rostad hasselnöt och citron

Chokladfondant

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar