Annons

Annons

Kryddiga köttbullar med quinoasallad

De här köttbullarna är riktigt kryddiga, och extra festligt blir det om du trär upp dem på spett. I stället för mynta kan du också använda koriander eller persilja i quinoan.

Recept: All over press

Recept och foto: All over press

Kryddiga köttbullar med quinoasallad

GL
2 portioner
Tid: 20 minuter

300 g blandfärs
1 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
½ tsk salt
½ krm nymald
svartpeppar
1 tsk olivolja
sambal oelek

Quinoasallad
1 dl quinoa
1 näve myntablad,
koriander eller persilja
2 tomater
1 msk pressad citron
1 msk olivolja

Annons

Gör så här
1. Skölj quinoa i hett vatten. Koka sedan med ½ tsk salt och 2 dl vatten ca 10 minuter. Låt sedan rinna av i en sil.
2. Rör samman köttfärsen med spiskummin, chilipulver, salt och nymald peppar. Forma färsen till stora köttbollar. Stek dem i olja några minuter runtom och trä upp dem på spett.
3. Hacka myntan grovt. Skär tomaterna i tärningar. Blanda ner i quinoan. Tillsätt pressad citron och olivolja. Smaka av om det behövs mer salt. Servera med köttfärsspetten och sambal oelek.

 

Fler goda köttbullar:

Köttbullar med krämig potatissallad

Mexikanska köttbullar

Köttbullar med parmesanost

 

Läs också

(72)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar